Το Εργαστήριο

Το εργαστήριο διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο για λήψη δειγμάτων, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Στο εργαστήριο μας οι εξετάσεις πραγματοποιούνται με μεθόδους αναφοράς σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία και με την χρήση πιστοποιημένων αντιδραστηρίων (CE). Ο ιατρικός εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας και η χρήση σύγχρονου λογισμικού σε συνάρτηση με τον καθημερινό ποιοτικό έλεγχο με controls των εξετάσεων διασφαλίζουν την εγκυρότητα και αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.


Η Πλατή Πελαγία αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ηρακλείου το 2014. Από το 2014 έως το 2015 εργάστηκε στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας και το 2022 στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου ως αγροτική ιατρός. Από το 2015 έως το 2017 εργάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και από το 2018 έως το 2022 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ως ειδικευόμενη ιατρός στη Παιδιατρική όπου είχε την ευκαιρία να εμπλουτίσει την εμπειρία και τις γνώσεις της.
Στα πλαίσια της εκπαίδευσής της από το 2008 έως και σήμερα συμμετείχε σε διεθνώς αναγνωρισμένα συνέδρια της Παιδιατρικής όπου και την βοήθησαν να ενημερωθεί και να εκπαιδευτεί βάσει των νέων οδηγιών .
Το 2008 και το 2019 παρακολούθησε τα διεθνώς αναγνωρισμένα σεμινάρια Basic Life Support & Pediatric Life Support (πρώτες βοήθειες σε ενήλικες και μικρά παιδιά).
Το 2013 και το 2014 απέκτησε πτυχία "NLP Practitioner & NLP Business Practitioner" ( Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός ) τα οποία είναι χρήσιμα στην αλληλεπίδραση και την επικοινωνία με τα μικρά παιδιά.
Παρακολουθεί την παγκόσμια αρθρογραφία και έχει συμμετάσχει σε άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σε ιατρικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια.


Ο Σκόπας Βλάσιος MD, MSc είναι Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Μελίσσια Αττικής με ειδίκευση στη διερεύνηση και αντιμετώπιση βήχα - εμπύρετου, λοιμώξεων αναπνευστικού, δύσπνοιας, θωρακικού άλγους, άσθματος, ΧΑΠ, διάμεσων πνευμονοπαθειών, παρέχοντας υπηρεσίες ελέγχου αναπνευστικής λειτουργίας, σπιρομέτρηση, οξυμετρία. Έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση παθήσεων πάνω σε όλο το φάσμα της Πνευμονολογίας, έχοντας ασκήσει την ειδικότητα της Πνευμονολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Σισμανόγλειο", ενώ εργάζεται ως Επιμελητής Β', στη Γ' Πνευμονολογική Κλινική του "Ερρίκος Ντυνάν" Hospital Center. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην "Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση", του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με άριστη επίδοση, και με ιδιαίτερη εξειδίκευση στην άσκηση και αποκατάσταση ασθενών με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα όπως ΧΑΠ, άσθμα και πνευμονική ίνωση. Παρακολουθεί ανελλιπώς συνέδρια και ημερίδες με στόχο την άρτια κατάρτισή του και συμμετέχει στα περισσότερα από αυτά, παρουσιάζοντας σε τακτική βάση δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις. Τέλος, ο γιατρός είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και της European Respiratory Society.