Ο Θεοφάνης Νικολάου είναι αποφοίτος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης & κάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένης Βιολογίας από το Staffordshire UNI

  • ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ<<ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ ΜΕ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ>>

Εποπτεύων: Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Βλαστός

Η συστηματική επιστημονική επιμόρφωση σε θέματα Κλινικής Διαιτολογίας και Διατροφής, αποτελεί συνεχή επαγγελματικό του στόχο.

Στα πλαίσια εμπλουτισμού γνώσης και ενδυνάμωσης της επιστημονικής κατάρτισης, πραγματοποίησε εκπαίδευση στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο πάνω σε:

  • διατροφική αντιμετώπιση ατόμων με δυσθρεψία.
    (πρωτεινο-ενεργειακή δυσθρεψία και παχυσαρκία).

  • διατροφική αντιμετώπιση ατόμων με αναιμία, υπέρταση και νοσήματα του καρδιαγγειακού συστήματος,

  • διατροφική αντιμετώπιση ασθενών με καρκίνο και οργανικές ανεπάρκειες. (αναπνευστική ανεπάρκεια, δυσλειτουργία του ανώτερου πεπτικού σωλήνα),

  • διατροφική αντιμετώπιση ασθενών με καρδιακή, νεφρική, ηπατική, παγκρεατική ανεπάρκεια και μεταβολικό stress.

  • καθώς και πλήθος άλλων παθολογικών καταστάσεων.

Από 2003 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει πλήθος εγχώριων και διεθνών συνεδρίων διατροφής, κλινικής διαιτολογίας, παχυσαρκίας και τροφίμων.

Είναι κάτοχος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Personal Trainer & Nutrition Coach» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,

και έχει ολοκληρώσει επίσης επιτυχώς το Πρόγραμμα «Κλινική Διατροφή» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2009 ξεκινάει μεταπτυχιακή εκπαίδευση πάνω στις διατροφικές διαταραχές και ολοκληρώνει με επιτυχία τις σπουδές του, αποκτώντας εξειδίκευση σε περιστατικά με διατροφικές διαταραχές.

Το 2021 ξεκινάει την εξειδίκευση του πάνω στην Παιδιατρική Διατροφή, και ολοκληρώνει με επιτυχία το μονοετές πρόγραμμα της ΕΛΔΕ, αποκτώντας τον τίτλο του Παιδοδιατροφολόγου "Master Nutritionist in Pediatric Nutrition"

Το 2010, ιδρύει τη δική του διαιτολογική μονάδα την οποία ονομάζει " ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ " όπου είναι Ιδιοκτήτης και Επιστημονικος Διευθύντης.

Την ίδια χρονιά, ξεκινάει την συνεργασία του με γυναικολογικά ιατρεία της Αθήνας όπου ασχολείται πλέον εξειδικευμένα με την παρακολούθηση και την κατάρτιση διατροφολογίων εγκύων που έχουν φυσιολογική εξέλιξη εγκυμοσύνης αλλά και αυτών που πάσχουν από διαβήτη κύησης, προεκλαμψία και πλήθος άλλων παθήσεων.

Συνεργάζεται επίσης με γνωστό γυμναστήριο της Αθήνας, ως υπεύθυνος του διαιτολογικού τμήματος, όπου σχεδιάζει διαιτολόγια αθλητών και αθλούμενων.

Είναι και μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος, πάρεδρο μέλος της Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας & έκτακτο μέλος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας.