Ο Θεοφάνης Νικολάου είναι κάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένης Βιολογίας από το Staffordshire UNI και αποφοίτος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης

  • ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ<<ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ ΜΕ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ>>

Εποπτεύων: Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Βλαστός

Η συστηματική επιστημονική επιμόρφωση σε θέματα Κλινικής Διαιτολογίας και Διατροφής, αποτελεί συνεχή επαγγελματικό του στόχο.

Στα πλαίσια εμπλουτισμού γνώσης και ενδυνάμωσης της επιστημονικής κατάρτισης, πραγματοποίησε εκπαίδευση στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο πάνω σε:

  • διατροφική αντιμετώπιση ατόμων με δυσθρεψία.
    (πρωτεινο-ενεργειακή δυσθρεψία και παχυσαρκία).

  • διατροφική αντιμετώπιση ατόμων με αναιμία, υπέρταση και νοσήματα του καρδιαγγειακού συστήματος,

  • διατροφική αντιμετώπιση ασθενών με καρκίνο και οργανικές ανεπάρκειες. (αναπνευστική ανεπάρκεια, δυσλειτουργία του ανώτερου πεπτικού σωλήνα),

  • διατροφική αντιμετώπιση ασθενών με καρδιακή, νεφρική, ηπατική, παγκρεατική ανεπάρκεια και μεταβολικό stress.

  • καθώς και πλήθος άλλων παθολογικών καταστάσεων.

Από 2003 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει πλήθος εγχώριων και διεθνών συνεδρίων διατροφής, κλινικής διαιτολογίας, παχυσαρκίας και τροφίμων.

Το 2010, ιδρύει τη δική του διαιτολογική μονάδα την οποία ονομάζει " ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ " όπου είναι Ιδιοκτήτης και Επιστημονικος Διευθύντης.

Την ίδια χρονιά, ξεκινάει την συνεργασία του με γυναικολογικά ιατρεία της Αθήνας όπου ασχολείται πλέον εξειδικευμένα με την παρακολούθηση και την κατάρτιση διατροφολογίων εγκύων που έχουν φυσιολογική εξέλιξη εγκυμοσύνης αλλά και αυτών που πάσχουν από διαβήτη κύησης, προεκλαμψία και πλήθος άλλων παθήσεων.

Το 2009 ξεκινάει μεταπτυχιακή εκπαίδευση πάνω στις διατροφικές διαταραχές και ολοκληρώνει με επιτυχία τις σπουδές του, αποκτώντας εξειδίκευση σε περιστατικά με διατροφικές διαταραχές.

Συνεργάζεται επίσης με γνωστό γυμναστήριο της Αθήνας, ως υπεύθυνος του διαιτολογικού τμήματος, όπου σχεδιάζει διαιτολόγια αθλητών και αθλούμενων.

Είναι και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και πάρεδρο μέλος της Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας.